Kasse

Kokkeløren elsker
lokalmat

Vi har knyttet bånd med småbønder, slaktere, fiskere, sankere og andre kulinariske entusiaster for å sikre at bare det beste av det beste kommer på ditt middagsbord. Her kan du lese om noen av de som gjør det mulig for oss å tilby deg tre nye fantastiske middager hver uke.

Eiker Gårdsysteri

Eiker Gårdsysteri ble dannet av tre bondefamilier i Hokksund, som gikk sammen om et nytt, moderne fjøs hvor kuene går fritt og selv bestemmer når de skal melkes, spise og sove. De ligger på kumadrasser og har egen kløbørste. Etter 1.mai kan kuene selv velge om de vil beite ute eller spise inne, og de har alltid fri tilgang til ferskt fôr. Resultatet er glade kuer, og melk som gir oster av verdensklasse – helt uten konserveringsmidler og tilsetningsstoffer.

Norsk Urkorn

Norsk Urkorn har hentet fram de opprinnelige kornslagene som ble brukt før i tiden, før de ble radikalt endret gjennom avl for industrielt bruk. Melet er malt på steinkvern, noe som gjør at kornets næringsinnhold og smakskvalitet bevares på en utmerket måte. Norsk Urkorn har et svakere gluten enn moderne konvensjonell hvete, og høyere tetthet av selen og andre viktige næringsstoffer enn den moderne foredlede hveten.

 

King Mikals Laks

På Skiftun i Hjelmeland kommune finner du dette familieeide røykeriet som produserer røykt og gravet laks av Norges beste kvalitet. Det benyttes kun råvarer av høyeste kvalitet som sammen med naturlige råstoff som einer, bøkespon, havsalt og sukker gir et gourmetprodukt.

Lofoten gårdsysteri

Lofoten Gårdsysteri finner du på yttersiden av Vestvågøy. I gårdsysteriet foredles økologisk geitemelk til velsmakende oster, i tillegg yster vi av lokalprodusert kumelk. Steinfjording gjorde sitt inntog i Paris 8. april 2016 som den første norske osten solgt i Fromagerie Quatrehomme, den beste ostebutikken i Paris.

Galåvolden gård

Galåvolden gård drives av Ingulf Galåen, som regnes for å være selveste høvdingen av Røros, og kona Gunn Brønnum. Galåvolden gård er Rørosregionens ledende leverandør av ferske gårdsegg og spennende gårdsmat, bl.a. den nydelige osten Rørososten som har blitt en stor favoritt her på Kokkeløren.

Valdresmeieriet

Det har i lang tid vært tradisjon for osteproduksjon i Valdres. Kunnskapen gikk i arv, og det var vanlig å yste på stølene om sommeren.
Familien Wangensten fører tradisjonene videre og etablerte i 2011 Valdresmeieriet. Valdresmeieriet produserer Valdres Ost, som er faste guloster med og uten krydder. Vi har lagt vår elsk på Bufarosten som blir ystet av melk som blir levert fra utvalgte gårder i Valdres. Om sommeren er kyrne på stølen og beiter i fjellområdene, derfor lages bare Bufarosten i sommerhalvåret når det er tilgang på stølsmelk.

Grindal ysteri

Grindal Ysteri er et lite, økologisk håndverksysteri i Rennebu i Trøndelag som yster kvalitetsost av fersk og upastaurisert melk fra dyra på gården Historien om Grindal handler om søstrene som ville leve sitt liv på setra, et liv fylt med kyr og melkestell. For å kunne videreføre dette livet måtte søstrene bygge seg ysteri hjemme på gården. De var fast bestemte på at de norske tradisjonsproduktene skulle få leve.

Myrdal gard

Myrdal er den eneste store fjellgarden på den nydelige øya Tysnes i Sunnhordaland. Her lager Familien van Schaik, opprinnelig fra Nederland, de deiligste oster på oppskrifter fra hjemlandet, men med norsk vri.  Målet deres er å produsere sunn og næringsrik mat på en dyrevennlig og bærekraftig måte. Dyrene lever og beiter ute størsteparten av året. Om vinteren holder de til inne i låven. Der har de det behaglig, plassert på halm for komfort og for å holde på varmen

Felloni spekehus

Andreas Felloni lærte seg å produsere spekemat fra sin Italienske familie etter Norcino- tradisjonen.
Kunnskapen tok han med seg til Norge, og gjennom produktene i Felloni Spekehus er arven ført videre. I 2015 åpnet han produksjonslokale i Årnes med tanke på å skape spekevarer til matentusiaster og de som ønsker en ekte italiensk matopplevelse. For Felloni Spekehus er håndverkets tradisjoner, modningstid og gode råvarer vesentlig for å lage god spekemat.

Frosta Perlepotet

Tre gårder på Frosta; Valberg Slektsgård, Evenhus og Viken Midtre produserer de Spesial-merkede delikatessepotetene Perlepoteter.
Frosta er en frodig halvøy midt i Trondheimsfjorden, som i generasjoner har vært kjent for å produsere ferske poteter og grønnsaker av topp kvalitet. Perlepotetens smak er et resultat av dyrking i utvalgt jord, lokalklima, langsom vekst og naturlig avmodning. Små smaksbomber som gjør måltidet komplett!

Eggen Gardsysteri

Eggen Gardsysteri ligger i fjellbygda Vingelen i Tolga kommune og drives av Liv Bjørnstad og Ola Eggen. Sammen produserer de ost i verdensklasse av økologisk melk fra kyr som beiter på frodig fjellbeite i randsona av Forollhogna Nasjonalpark. Vi bruker deres Fjellblå i flere av våre retter. Fjellblå er en pasteurisert myk, kremet, fruktig og aldeles fantastisk blåmuggost.

Rørosmeieriet

Kokkeløren bruker utelukkende meieriprodukter fra Rørosmeieriet. Oppskriftene de bruker er eldre enn kunstgjødsel og sprøytemidler. Og som oss mener de at de beste og mest naturtro råvarene er økologisk. For med økologisk råvare har vi det beste utgangspunktet for å lage kvalitetsprodukter.

Lega

Fra geitestølen Lega i Øyfjell i Vinje lages det milde geitoster etter gammel oppskrift og tradisjon, samt takkestekte supergode pizzabunner. Gro Hommo driver stølen Lega om sommeren, og resten av året arbeider hun på garden Raundalen i Øyfjell. Den sprøstekte bunnen laget på gamlemåten gjør at du får følelsen av en ekte italiensk pizza helt uten steinovn.

Orkladal Gårdsysteri

Idyllisk til i Råbygda/Gjølme i Orkdal kommune (noen timers kjøretur sør for Trondheim) finner du Orkladal Gårdsysteri. Der har Merethe Landrø produsert et utvalg av oster på lokal melk siden april 2008. Produksjonen består av flere forskjellige typer ost, både av myke og harde rødkittoster, samt den svært anerkjente blåmuggosten Gelmin.

Rueslåtten ysteri

Rueslåtten ysteri er et familiedrevet lite ysteri i Hol kommune. Eierne Jarle og Rakel har 14 kyr som beiter ute på støl hele sommeren, og de bruker kun upasteurisert og  uhomogenisert melk fra egen produksjon i produktene sine. Det gjør deres oster til noen av de mest spennende ostene Norge har å by på. 

La Piersante

Vi har etter hvert blitt godt kjent med Italieneren Andreas Kleven-Felloni og hans fantastiske pølsemakeri Felloni spekehus.
Den driftige Italieneren har etablert seg på gården Søndre Sæther gård i Østfold og startet produksjon av fersk pasta. Pastaen har allerede rukket å bli en slager hos oss på Kokkeløren! La Piersante er pikenavnet til den italienske mormoren til Andreas

Ask gård

ASK gård er en økologisk produsent av spekemat og andre kjøttvarer. Gården ligger vakkert plassert i utkanten av Nordmarka med utsikt utover Randsfjorden. Gården nevnes allerede i år 1400 i biskop Eysteins jordebok over geistlige gods. Gården fungerte tidligere som pensjonat for velstående borgere fra hovedstaden mye grunnet sin fantastiske utsikt og nærheten til skogen. På Ask gård trives dyrene også fantastisk godt.

Como Mexico

Da grunnlegger av Como Mexico, Lety Rodriguez, flyttet til Norge i 2012 hadde hun med seg kjevle og bestemors tortillaoppskrift i bagasjen. Hun startet raskt å lage sin egen tortilla, da det ikke var mulig å finne et ferskt alternativ i Norge. Denne ferske tortillaen falt raskt i smak hos oss her på Kokkeløren. Vi hadde lenge lett etter noen som kunne lage ferske autentiske tortilla lefser. Gleden var stor da vi opp daget Como Mexico! Etter flere år med å lage tortilla på hobby basis tilbyr nå det meksikanske bakeriet tortilla til folket basert på bestemors oppskrift og lokale råvarer

Duga

Med stor respekt for kvalitet og tradisjoner har utvalgte bønder i Østfold dyrket frem et byggkorn som er optimalt med tanke på smak og næringsinnhold. Byggkornet presenteres gjennom merkevaren DUGA. Kokkeløren tar med aller største glede i bruk dette «jordens gull». Bygg er en av verdens eldstekultur planter, og regnes som selve urkornet. Smak og næringsstoffer i kornet har direkte sammenheng med dyrkings metode og respekt for råvaren

Gangstad

Gangstad Gårdsysteri ble etablert i 1998 og ligger vakkert plassert på Sandvollan, midt mellom Inderøy sentrum, Straumen og Steinkjer. På Gangstad produseres ost og iskrem av gårdens ferske kumelk. Siden oppstarten har Gangstad Gårdsysteri fått tildelt en rekke priser, både pga. vellykket etablering og god ostekvalitet. Solid kvalitet i alle ledd har gitt gode resultater. Deres filosofi handler om å bruke tid. Tid til kyrne. Tid til å yste den beste osten og til å modne den

Spikkerud gård

Vi kjøper kjøttdeig av svin fra Strøm Larsen som igjen kjøper sitt kjøtt fra Spikkerud gård i Vang i Hedmark. Her bor økologisk skogsgris(HOV-kjøtt). Gården har som mål om hver dag å gi dyra et fritt, rolig og godt liv uten store endringer og inngrep.

 

 

 

Stileben.web