Kokkeløren elsker
lokalmat

Våre kokker reiser landet rundt for å bygge nære relasjoner med småbønder, slaktere, fiskere, sankere og andre kulinariske entusiaster for å sikre at bare det beste av det beste kommer på ditt middagsbord. Her kan du lese om noen av de som gjør det mulig for oss å tilby deg tre nye fantastiske middager hver uke.

 

Eiker Gårdsysteri

Eiker Gårdsysteri ble dannet av tre bondefamilier i Hokksund, som gikk sammen om et nytt, moderne fjøs hvor kuene går fritt og selv bestemmer når de skal melkes, spise og sove. De ligger på kumadrasser og har egen kløbørste. Etter 1.mai kan kuene selv velge om de vil beite ute eller spise inne, og de har alltid fri tilgang til ferskt fôr. Resultatet er glade kuer, og melk som gir oster av verdensklasse – helt uten konserveringsmidler og tilsetningsstoffer.

Norsk Urkorn

Norsk Urkorn har hentet fram de opprinnelige kornslagene som ble brukt før i tiden, før de ble radikalt endret gjennom avl for industrielt bruk. Melet er malt på steinkvern, noe som gjør at kornets næringsinnhold og smakskvalitet bevares på en utmerket måte. Norsk Urkorn har et svakere gluten enn moderne konvensjonell hvete, og høyere tetthet av selen og andre viktige næringsstoffer enn den moderne foredlede hveten.

 

Øygarden – Støls vidda

Fjellgris fra Valdres er en heldiggris. Den bor 1000 meter over havet, har stor boltreplass ute i frisk fjelluft og får utføre sin naturlige atferd. På fjellbeitet springer grisene rundt og sysselsetter seg selv med å ete, leke og sove. Når fjellgrisen går fritt, får den mye mosjon og utvikler større muskler og mer fettmarmorering i kjøttet enn vanlig slaktegris. Dette, sammen med gress, vier, einer, erter og korn, gir et ekstra smakfullt, saftig og mørt kjøtt.

King Mikals Laks

På Skiftun i Hjelmeland kommune finner du dette familieeide røykeriet som produserer røykt og gravet laks av Norges beste kvalitet. Det benyttes kun råvarer av høyeste kvalitet som sammen med naturlige råstoff som einer, bøkespon, havsalt og sukker gir et gourmetprodukt.

Lofoten gårdsysteri

Lofoten Gårdsysteri finner du på yttersiden av Vestvågøy. I gårdsysteriet foredles økologisk geitemelk til velsmakende oster, i tillegg yster vi av lokalprodusert kumelk. Steinfjording gjorde sitt inntog i Paris 8. april 2016 som den første norske osten solgt i Fromagerie Quatrehomme, den beste ostebutikken i Paris.

Eggen Gardsysteri

Eggen Gardsysteri ligger i fjellbygda Vingelen i Tolga kommune og drives av Liv Bjørnstad og Ola Eggen. Sammen produserer de ost i verdensklasse av økologisk melk fra kyr som beiter på frodig fjellbeite i randsona av Forollhogna Nasjonalpark. Vi bruker deres Fjellblå i flere av våre retter. Fjellblå er en pasteurisert myk, kremet, fruktig og aldeles fantastisk blåmuggost.

Fjellurt

Fjellurt i Tolga i Nord-Østerdalen eies og drives av Birgit Svendsen og Gunhild Skattebu. Urtene dyrkes i velstelte, frodige økologiske hager og i fjell og utmark i Rørostraktene. Lange lysdøgn i vekstsesongen, ren frisk luft og et barskt klima hjelper til med å få fram en unik kvalitet som foredles til frodige, harmoniske og velgjørende urteblandinger. Dette er håndverk av absolutt høyeste kvalitet og en fryd å benytte i våre retter.

Rørosmeieriet

Kokkeløren bruker utelukkende meieriprodukter fra Rørosmeieriet. Oppskriftene de bruker er eldre enn kunstgjødsel og sprøytemidler. Og som oss mener de at de beste og mest naturtro råvarene er økologisk. For med økologisk råvare har vi det beste utgangspunktet for å lage kvalitetsprodukter.

Fjellmat frå Suldal

Suldalskinka er uten tvil en av de beste spekeskinkene vi har i Norge. Det er mye kunnskap, kjærlighet til produktet og dyrene som har frembrakt denne skinken, men her, som ved andre kvalitetsprodukter, spiller territoriet inn. I Suldal råder et vestlandsk fjellklima. Fuktig atlanterhavsluft som gir tåke og regn, blir avløst av krystallklare timer med blå himmel. Tørking og modning skjer over lang tid, i en kontinuerlig strøm av frisk luft fra fjellet. Det er dette som er kilden til den unike karakteren til spekematen fra Suldal.

Lega

Fra geitestølen Lega i Øyfjell i Vinje lages det milde geitoster etter gammel oppskrift og tradisjon, samt takkestekte supergode pizzabunner. Gro Hommo driver stølen Lega om sommeren, og resten av året arbeider hun på garden Raundalen i Øyfjell. Den sprøstekte bunnen laget på gamlemåten gjør at du får følelsen av en ekte italiensk pizza helt uten steinovn.

Orkladal Gårdsysteri

Idyllisk til i Råbygda/Gjølme i Orkdal kommune (noen timers kjøretur sør for Trondheim) finner du Orkladal Gårdsysteri. Der har Merethe Landrø produsert et utvalg av oster på lokal melk siden april 2008. Produksjonen består av flere forskjellige typer ost, både av myke og harde rødkittoster, samt den svært anerkjente blåmuggosten Gelmin.

Tomt Gård

Tomt gård er en liten familiebedrift rett utenfor Oslo, nærmere bestemt Leirsund i Skedsmo kommune. Her lager far og datter pasta i verdensklasse, av egg fra egen gård og korn fra nabogården. Mer lokalt og kortreist er det vanskelig å få det! Alle deres pastatyper har vært brukt i våre retter, og vi elsker det.

Rueslåtten gård

Rueslåtten ysteri er et familiedrevet lite ysteri i Hol kommune. Eierne Jarle og Rakel har 14 kyr som beiter ute på støl hele sommeren, og de bruker kun upasteurisert og  uhomogenisert melk fra egen produksjon i produktene sine. Det gjør deres oster til noen av de mest spennende ostene Norge har å by på. 

Galåvolden gård

Ferske gårdsegg fra Galåen har lenge vært et begrep i Rørostraktene. Eggene produseres av frittgående høner i moderne aviarsystem som gir de beste og mest naturlige forholdene for hønene. Eggene blir kvalitetskontrollert, og pakket med det samme de er verpet og levert direkte til oss. Det gir ferskere, bedre, og tryggere egg. 

Stileben.web